Раждането на Пеперудата

Уважаеми ценители на модерното изкуство, заповядайте на откриването на изложба – живопис под надслов 🦋 „Раждането на Пеперудата“🦋 на един от най- забележителните творци на нашето съвремие – Вълшебникът с боя -Петър Георгиев Рей, с куратор Васка Бакларова.
🏠Домакин на изложбата ще бъде Фондация Елизиум.
🗓️20.09 от 19ч. ще чуете историята на успеха на Петър Рей- прославил България отвъд океана, ще се насладите на изкуството и разказите му с чаша вино в ръка.
🎨Откриването е само с потвърдени покани на 📞телефон 0888 378 110
🙂Критици от САЩ и Канада определят Петър Георгиев Рей като изключително иновативен за своето време художник. Чрез абстрактно – експресионичен стил, той дава нов тласък напред в развитието на съвременното изкуство. Творбите му са постмодерна амалгама, с визия, която въвлича зрителя във водовъртежа на картината и го пренася в една друга паралелна реалност. В Америка определят Рей като най- оригиналния художник, който се е появявал от много години насам. Той притежава всичко: страст, интелигентност, оригиналност и невероятна техничност. Процесът на творчеството му е насочен към възвишеното. Изкуството на Рей продължава своята еволюция, то провокира съзнанието и предизвиква в нас въпроси, както истинското изкуство трябва да прави.
На събитието можете да се насладите без куверт, но сърдечно ви приканваме да подкрепите дейността на фондация Елизиум с дарение по сметка:
Фондация Елизиум Пловдив
ЕИК 207083399
IBAN – BG33STSA93000029717677
BIC – STSABGSF
банка ДСК
Относно – Дарение
Очакваме ви!
Elysium Plovdiv Елизиум Пловдив
Сподели това събитие в:
Детайли за събитието
Детайли за събитието