Представяне на четирилогия за българското село: Николай Илчевски

Писателят Николай Илчевски ще представи своята селска четирилогия за българското село на 22 май, в Елизиум, Пловдив от 19:00 ч.
Поредицата от четири книги включва „Записки от селската кръчма“, „Крадецът на слама“, „Пивница „Щуро село“ и новоизлезлия роман на същата тема „Гневник на селския кмет“.
Пловдивският автор, който има 30 годишна журналистическа биография, от 17 години притежава стара селска къща в едно село до Пловдив, в която твърди, че е написал най-хубавите си разкази, вдъхновен от разговорите си със съселяни, гости и далечни странници.
Илчевски твърди, че като че ли цял живот се е готвил да стане певец на малките хора от провинцията. Роден е в Широка лъка, израства в малкия град Пещера, където имат къща и домашни животни, завършва Аграрния университет, специализира управление на медии във Вашингтон, живее за малко в Швейцария и Гърция… И всичко това – според него – му се случва, за да се увери, че няма по-хубаво място за него от родната му България, която непрекъснато обикаля от връх на връх, от бряг до бряг и от селце до селце.
Има издадени 17 книги, но „Записки от селската кръчма“, която излиза през 2018 г, става любима сред читателите, които припознават в историите новия Чудомир, Елин Пелин, Йовков. Той, разбира се, е доста по-различен, със собствен колорит и уникален афинитет към детайла. Прословутият му сборник с впечатления от странстванията му из „непознатата България“ озаглавен „РЕПОРТАЖИ ОТ НИЩОТО“, според литератори и издатели е връх в жанра и покорява с езика и богатството от думи.
Представянето на тетралогията в Елизиум, Пловдив е първо по рода си досега събитие пред публика и се надяваме, че за любителите на литературата, ще е удоволствие и душевна храна да се срещнат с този автор.
Сподели това събитие в:
Детайли за събитието
  • Начало
    22.май.2024 19:00
Детайли за събитието
  • Начало
    22.май.2024 19:00