Изложба Цанко Христов: Въпроси за проявата на Любовта. Красотата е избор.

Приятели,
Каним Ви на изложба на художника Цанко Христов, който ще представя картини на тема ,,Въпроси за проявата на Любовта. Красотата е избор.“ на 21 март от 18:30 ч.
Темата извира от дълбоките търсения на художника по въпроси, чиито отговори получава частично, но никога в пълната им форма. Това включва: вярата, търсенето в духовните светове, силата на мисълта, нашето съществуване…
По тази тема ще говори и д-р Румен Стоилов, който ще открие изложбата с кратка лекция. Д-р Стоилов е кардиолог, а от 15 г. работи и в областта на интегративната медицина.
Ще бъдат засегнати темите за свързаността на изкуството и душата, връзката между красотата и болестта, както и други липсващи тайнства от пъзела на съществуването.
Цанко Христов казва: ,,Великата природа и човешката душа са извор на вдъхновения за изкуство. В ежедневието се стремя да филтрирам положителното и красивото за основа на моите творби. Всички ние правим избор всеки ден – предлага ни се от всичко по много, но ние решаваме кое е наше. Красотата е избор.“
Културен Център Елизиум, пространство посветено на Духа и Културата
ул. ,,Душо Хаджидеков“ 2
Сподели това събитие в:
Детайли за събитието
  • Начало
    21.мар..2024 18:30
Детайли за събитието
  • Начало
    21.мар..2024 18:30