Ден на отворените врати на Галерия „Елизиум Пловдив“

😊Тази събота ви каним лично да разгледате нашите изложбени творби в културен център “Елизиум Пловдив“ от 🎨изложба “Живописни преживявания и посоки отвъд формата“ .

🖼️Колекцията ни от картини съдържа уникални и автентични произведения на познати български художници като Енчо Пиронков, Георги Симов, Иван Генов и Виктория Феникс. Тук са минималистични, елегантни рисунки на Атанас Шаренков, майсторът на индустриалния пейзаж Петър Дочев, познат като лаконичен и градивен, но и много изящен и лиричен творец. Някои от акварелите на нежните женски тела създадени от Иван Генов с ръчно лети хартии също карат пространството в Елизиум Пловдив да трепти с живот и емоция. Друг прекрасен съвременен творец при нас е художникът наивист Росен Рашев – Рошпака, който привлича вниманието с неговите уникални картини със специална “шита“ техника, разказвайки истории за детството, за природата и за живота.

🎭Чрез това събитие, ние каним малки и големи да се потопят в света на талантливите художници и да ги опознаят отблизо. В светла и просторна атмосфера ще бъдете посрещнати и ще получите детайлна информация за техниките, мотивите и други характеристики на творбите. Не само това, но и всеки един от вас ще може да се запознае с пространството ни на фондацията от първа ръка.

😊Еклузивно в събота (25.03.2023) от 10:00 часа ще бъдат отворени работилнички, с които ще покажем съвкупност от техники показани във Фондация Елизиум Пловдив: с маслени бои, текстил, туш и др.

🎟️ВХОД: свободен и/или с дарение по желание с цел осигуряване на арт курсове (включващи материали като стативи, бои…) за деца и подрастващи, които ще се осъществяват под формата на пленери в центъра.

Дата: 🗓️25.03.2023 от 10:00 до 18:00 часа – Работилници

Сподели това събитие в:
Детайли за събитието
Детайли за събитието