Възвръщане на митичната женственост и храмът на свещените изкуства

Започваме на 09.04.2024 г. от 18.00ч. до 20.00ч. с темата „Пещери и Богини“
Продължаваме…на 10.04.20204 г. от 18.00 ч. до 20.00 ч. с темата ,,Предсказания и Божественост“
и на 11.04.2024г. 18.00 ч. до 20.00 ч. с темата
,,Изцеление и метаморфози“
Темата „Възвръщане на митичната женственост и храмът на свещените изкуства“ ще представя чрез Екстатични ритуални пози /ЕРП/. Ще преживяваме дълбоко пози за божествената женственост, предсказание, метаморфози и лечение със силата на артефакти, открити хиляди години преди новата ера. ЕРП са част от дисциплината психоархеология , разработени от антрополога Фелиситас Гудман. Тези пози имат трансформиращо значение и са играли роля в културните традиции на предците и местното население по света. Ритуалните пози на тялото помагат за фокусиране на ума, улесняват връзката с божественото и предизвикват променени състояния на съзнанието. Те улесняват достъпа до изцеление, скрито знание и постигат визионерски състояния. Продължаваме практиките и разширяваме нашето разбиране за връзката между съзнанието и лечението. Ритуалните пози на тялото имат основна връзка с лечението. Тези пози често се свързват с традиционни и церемониални практики в различни култури, където се предполага, че специфични телесни пози предизвикват трансформиращо преживяване. Практикуването им може да улесни процесите на физическо, емоционално и духовно изцеление. Смята се, че тези пози създават благоприятна среда за дълбока релаксация, вътрешен фокус и повишено съзнание. Това състояние на съзнанието може да насърчи саморефлексия и интроспективни прозрения, водещи до психологическо изцеление и личностно израстване. Ритуалните пози на тялото се разглеждат като средство за установяване на връзка с алтернативна реалност – обикновено наричани променени състояния на съзнанието (ASC). Като заемат специфични пози, хората могат да се отворят за божествените енергии или космическите сили, търсейки напътствия, вдъхновение или поток от лечебна енергия. Смята се, че тази духовна връзка улеснява изцелението на холистично ниво, справяйки се с физически, емоционални и духовни дисбаланси.
Такси за участие :
09.04.2024 г. – 50 лв.
10.04.2024 г. – 50 лв.
11.04.2024 г. – 50лв.
Участие в две вечери – 70 лв.
Участие в три вечери – 80 лв.
❗️ Необходимо е предварително записване и плащане на сумата
Тел: 📲 0884669156 или 0889933616
Банкова сметка: BG71PRCB92301053225601
И още…. Виж по-долу как задълбочаваме темата
Имало едно време мъдри стари хора, които биха ви разказали история. Те биха ви омагьосали с набръчканата си мъдрост и тайничко, докато ви разказват история, предавана поколение след поколение, ще прошепнат в интервалите между думите си мъдростта, от която се нуждаете в живота си напред. В тайните пукнатини на вашето сърце ще бъдете пропити с духа и това ще бъде духът на тази история, на тази древна, древна приказка, която ще плава с лодката ви през по-дивите бури на живота.
Има свят, който все още е жив, все още пулсиращ и копнеещ да бъде познат във вас и навсякъде около вас. Този свят на изображения, the Mundus Imaginalis, е мястото, където магията е жива, където боговете и богините, които държат оплакването на мъртвите, чакат да бъдат възстановени, чакат да бъдат познати и свързани с тях. Този свят е достъпен най-вече чрез нашите сънища, тъй като сънят е най-прекият портал в този свят на символични образи. Митовете и приказките също са пряка храна, идваща от кухнята на бабите и отдавна забравените ни предци и именно в пространствата между съня и мита се потапяме в следващите събития.
Да бъдете в процеса на следващите събития е пътуване за героя и героинята в нас. Част от всяко човешко същество копнее съзнателно да разбере какви древни истории живеят в дълбините на неговата/нейната почва и душа. Именно тази част от вас тръгва на митично приключение, правейки тези древни приказки свои, като работите с образите, дадени ви в сънищата през нощта, срещата с богините чрез екстатични ритуални пози / ЕРП-психоархелогия, дисциплина развита от Фелиситас Гудман/
Считайте това пътуване както за потапяне в дълбоките мътни води, които са били изоставени отдавна, така и за най-сладкия мед, идващ директно от гърдите на Богинята.
Ще се потопим в света на древни Египетски Богини, в света на Персефона и Деметра, Ерешкигал с Инана, ще изследваме нашите земни почви и огнената природа с Черната Мадона и Кали и ще се потопим в чистите води на сърцата си с Анахита и Сарасвати, Богините от Малта, Моравия , Сибир, Галгенберг, Ласуел, Маковата Жена, Келтски Богини и др.
/ виж събитие в линка/
https://www.facebook.com/events/719598543703320/?ref=newsfeed
Позволете си да бъдете себе си!
Сподели това събитие в:
Детайли за събитието
 • Начало
  09.апр..2024 18:00
 • Край
  11.апр..2024 20:00
 • Статус
  Приключило
Детайли за събитието
 • Начало
  09.апр..2024 18:00
 • Край
  11.апр..2024 20:00
 • Статус
  Приключило